Water 159 op tafel – Veluws Bronwater

oktober 6, 2017 2:25 pm Gepubliceerd door

Tijdens de QL Glenmorangie Champions Trophy wordt er water geschonken van Water 159. Water uit Nederlandse bodem. Op een dag moest er op Landgoed Rhederoord op brandvoorschrift een waterput worden geslagen. Daarbij ontstond het idee om het water van de Veluwse bron te gaan bottelen. Prachtig water uit eigen natuur. Dichtbij, puur en duurzaam.

De bron werd op 16 december 2010 in gebruik genomen. Het water uit de bron is 4000 jaar oud. Dat wil zeggen dat het 4000 jaar geleden voor het laatst met de buitenwereld in aanraking kwam en daarna door alle aardlagen sijpelde tot een diepte van 159 meter. Het water werd steeds meer zuiver en verrijkt door mineralen uit de aardlagen. In die tijd was er nog geen milieuverontreiniging. De lucht, het water uit de lucht en de bodem waren schoon. Water 159 is daarom niet vervuild door zure regen, medicijnresten of lood. Daarnaast is het water al 4.000 jaar écht water: het zit niet in leidingen, wervelt vrijelijk en is diepgaand onderdeel van de kringloop van water.

 

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Leaderboard